12 d’oct. 2022

Ressenya: Ozutochi

Ozuna estrenava divendres Ozutochi, el seu cinquè treball discogràfic en solitari (i sisè en total). Inclou un total de 18 cançons entre els quals hi ha els senzills "Somos Iguales" amb Tokischa i "La Copa". Finalment "La Funka", el senzill amb què Ozuna va anunciar Ozutochi l'estiu del 2021, queda fora del disc. En aquest disc trobarem col·laboracions noves amb Nesi, Chencho Corleone, J Balvin, Randy, Feid, Tini o Pedro Capó.
Si les coses no canvien molt d'ara endavant (i res fa pensar que això serà així), Ozutochi va camí de convertir-se en el disc amb menys repercussió de la carrera del porto-riqueny. Per exemple, Ozuna no ha aconseguir col·locar cap de les cançons del disc al top200 mundial de Spotify i tampoc ha obtingut gaire bons resultats a les llistes dels països hispans. Però la veritat és que tampoc es pot dir que Ozutochi mereixi alguna cosa que no sigui passar sense pena ni glòria. És cert que Ozuna mai ha estat un artista que presenti discos que valgui la pena escoltar sencers, però els seus altres projectes tenien, com a mínim, unes quantes cançons destacables i hits en potència. No podem dir el mateix d'aquest disc, en què fins i tot les cançons que aposten per estils diferents al reggaeton-pop com poden ser "Cielo Rosado", "Un Lio" o "La Copa" acaben resultant insípides.


Però hi ha un altre factor molt important que ha contribuït a que aquest nou disc d'Ozuna passi totalment desapercebut: en els últims anys hem viscut una autèntica explosió en la música urbana llatinoamericana gràcies, en gran part, a l'ascens d'una fornada d'artistes nous i millors que han desplaçat els artistes veterans que no han sabut reinventar-se o no s'han molestat a fer-ho. I dels diversos artistes que dominaven les llistes urbanes fa cinc anys i que ara s'han vist desplaçats, Ozuna segurament sigui el millor exemple.


En poques paraules, Ozutochi és un disc poc inspirat, avorrit i que no aporta res que no hàgim vist ja en anteriors discos d'Ozuna. Però, sobretot, no ofereix res que el faci destacar mínimament entre els projectes que artistes que Rauw Alejandro, Bad Bunny, Mora, Feid o Jhay Cortez han publicat en els últims 18 mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada