21 de des. 2020

Remescles 2020

Acabem el repàs anual comentant les 10 millors remescles de l'any. Per aquest rànquing només tenim en compte les remescles de música electrònica, és a dir, aquelles en què es renova la producció independentment de si s'afegeix un artista convidat que hi canti. D'altra banda només tenim en compte remescles oficials, és a dir, aquelles que han tingut el vist-i-plau oficial dels artistes.


10. Nicky Romero - Toulouse - 2020 edit


He de reconèixer que va costar que m'agradés, però la versió renovada de Toulouse que Nicky Romero va presentar fa uns mesos ha estat una de les remescles que més he escoltat aquest 2020. El productor/DJ neerlandès ha aconseguit renovar el so d'una de les pistes house més icòniques d'aquest segle i tornar-la a fer rellevant. Si no hi hagués hagut la pandèmia, segurament hauria estat una de les pistes que més hauria sonat durant la temporada de festivals. Una cosa que sí que he de dir que no m'ha acabat d'agradar, és que trobo que Nicky Romero s'hauria hagut d'esperar un any més i publicar-la al 2021 per celebrar una dècada del llançament de l'original.


9. Dua Lipa - Levitating - Blessed Madonna remix feat. Madonna & Missy Eliott


Sens dubte, el remix EDM més comentat de l'any és el que The Blessed Madonna va fer de Levitating de Dua Lipa, que incorporava també la participació vocal de Madonna i Missy Elliott. Dua Lipa i The Blessed Madonna van utilitzar aquesta remescla com a senzill de promoció pel disc de remescles Club Future Nostalgia, però la pobra acollida que va tenir, va fer que Dua Lipa finalment publiqués una tercera versió de la cançó com a senzill amb la col·laboració del raper DaBaby i la producció de la original. Tot i que potser acaba sent una mica plana i es troba a faltar-hi un drop contundent, he de dir que em costa d'imaginar-lo i que en tot cas em sembla una remescla molt bona que aconsegueix reinventar la cançó amb molt d'encert.

8. Major Lazer i Marcus Mumford- Lay Your Head On Me - Major Lazer remix


Lay Your Head On Me de Major Lazer va comptar amb diverses remescles molt bones, signades per noms tant coneguts com Jacques Lu Cont o Lost Frequencies, però la meva preferida és la que van fer ells mateixos. Aquesta remescla reinventa totalment la cançó, i obté un resultat sorprenent bo tenint en compte que aposta per un so pràcticament oposat al de la versió original. Resulta difícil d'encasellar, però em recorda al funk brasiler. Un altre punt a favor d'aquesta remescla és que tots tres drops són diferents, cosa que mai està malament.


7. Halsey - You Should Be Sad - Tiësto remix


Tiësto va ser l'escollit per fer la primera remescla oficial de You Should Be Sad, el senzill amb què Halsey va començar el 2020. El DJ/productor neerlandès manté bona part de l'instrumentació original durant les estrofes, però afegeix un drop progressive house melòdic. Impossible que la combinació d'una estrofa d'influència country amb un drop eufòric no ens recordi a Avicii, però tampoc no és el primer cop que Tiësto publica una producció d'aquest estil.

6. Benjamin Ingrosso - The Dirt - Osrin remix


Un altre senzill que va arribar acompanyat de diverses remescles molt bones és The Dirt, una de les cançons en solitari que Benjamin Ingrosso ha presentat enguany i que a més compta amb una producció increïble en la seva versió original. El músic suec Osrin renova totalment el so de la cançó, apostant per un so més retro, però que també encaixa perfectament.

5. Lady Gaga - Free Woman - Honey Dijon remix



Al llarg de tot l'any, Lady Gaga ha presentat remescles per diverses cançons de Chromatica. Fins i tot, en alguns casos, per algunes que no han estat llançades com a senzills oficials, com és el cas de Free Woman. L'encarregada de remesclar aquesta cançó ha estat Honey Dijon, una DJ veterana que si bé no compta amb unes xifres espectaculars de streams, és un dels noms més respectats en l'escena electrònica underground de Nova York. Honey Dijon aposta per una producció minimalista, obscura i hipnòtica que crea una contrast molt interessant amb el to optimista de la veu.

4. Felix Sandman - Boys With Emotions - James Carter




Boys With Emotionals és l'única cançó original en solitari que Felix Sandman ha presentat aquest 2020. El cantautor suec, un cop més, va publicar-ne diverses remescles molt bones (que superen l'original amb bastant marge). La meva preferida és la de James Carter que li dona un so dance que sens dubte és més interessant que la producció original.

3. Afrojack i Ally Brooke - All Night - Marc Benjamin remix

All Night és una de les dues col·laboracions que Afrojack i la ex-membre de Fifth Harmony Ally Brooke han publicat enguany. I un dels encarregats de remesclar-la va ser el DJ neerlandès Marc Benjamin, amb un resultat molt millor que la original sota el meu punt de vista i amb un dels millors drops del 2020 (si no el millor), sobretot pel que fa a nivell de disseny sonor.

2. Meghan Trainor i Nicki Minaj - Nice Too Meet Ya - Ape Drums remix


Us havieu imaginat mai que un senzill de Meghan Trainor funcionaria com a cançó dancehall? Jo tampoc, fins que el productor/DJ estatunidenc Ape Drums va demostrar-ho amb aquesta remescla. Nice To Meet You és la col·laboració amb Nicki Minaj que Meghan Trainor va publicar a finals de Gener per promocionar el seu tercer àlbum Treat Myself. El resultat de la remescla no només és sorprenent, sinó que també és genial i m'agrada molt més que la versió original.

1. Rina Sawayama - Comme Des Garçons- Brabo remix feat. Pabllo Vitar

I la meva remescla preferida del 2020, sense dubtar-ho ni un instant és aquesta, la única remescla oficial que Rina Sawayama va publicar pel seu èxit Comme Des Garçons. Aquesta nova versió no incorpora només la veu de Pabllo Vitar, sinó que també compta amb una producció totalment renovada signada pel brasiler brabo. Si la instrumental de l'original ja era una pista house prou sòlida, aquesta remescla aposta per un so house encara més contundent i un drop tan extravagant com addictiu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada