15 de des. 2020

Top 15 no singles

Fa uns dies ja vam repassar els millors senzills del 2020, però com tots ja sabeu les millors cançons d'un disc no sempre són les que es promocionen com a singles. I per això, avui us proposo repassar els millors no-single de l'any (limitant-nos a una pista per àlbum, que si no no acabariem mai).

15. Tchami, Modesty - Ain't That Kind Of Friend

Ain't That Kind of Friend és una de les cançons que formen part de Year Zero, el primer àlbum de llarga duració de Tchami. Compta amb un apartat vocal més elaborat que altres cançons del disc, i amb la producció delicada i plena de detalls característica de la música d'aquest DJ francès.




15. Bad Bunny, Jowel & Randy, Ñengo Flow - Safaera

Sincerament, Safaera no és una de les meves cançons preferides de YHLQMDLG, però no podia deixar-la fora del rànquing, ja que el fet de no ser publicada com a senzill no ha impedit que sigui una de les cançons més exitoses de l'any: amb més 400 milions de streams a Spotify, és la pista més escoltada del disc. A YouTube, tan sols comptant els dos àudios oficials, s'apropa als 300 milions de reproduccions. Safaera va assolir el número 1 a la llista oficial espanyola, cosa que cap dels senzills oficials de YHLQMDLG ha aconseguit.



13. Astrid S - Airpods

Tot i que cap de les cançons del nou disc d'Astrid S em desagradi tinc clar la meva preferida: Airpods és una cançó de pop electrònic amb un so obscur que la fa destacar bastant respecte a les altres pistes de Leave it Beautiful. També m'agrada la manera en què combina algunes seccions amb una producció electrònica amb altres parts amb un so més orgànic.





12. Ava Max - Tattoo

Una de les cançons que formen part del primer treball discogràfic d'Ava Max Heaven & Hell és Tattoo, una proposta de pop electrònic molt addictiva i amb una producció molt fresca. 




11. Lucas & Steve, Kiesza - When You're Alone

When You're Alone és una de les meves cançons preferides de Letters To Remember, el primer disc de llarga duració de Lucas & Steve. El duo de productors neerdlandès col·labora en aquesta ocasió amb la canadenca Kiesza, una cançó amb una producció genial i una interpretació vocal fantàstica. A més, la melodia de la tornada que després es repeteix fa que When You're Alone se't quedi al cap fàcilment.



10. Bad Bunny i Rosalia - La Noche De Anoche

Una altra cançó de Bad Bunny que no podia faltar en aquesta llista és La Noche De Anoche, la seva esperada col·laboració amb Rosalia. Es tracta d'una cançó de reggaeton mid-tempo amb una producció minimalista, massa senzilla pel meu gust. Malgrat que el rumor que tots dos tenien una cançó junts van començar quan el porto-riqueny i la catalana van coincidir en diverses ocasions al 2019, Bad Bunny ha confirmat que han fet La Noche De Anoche aquest any, sense poder-se trobar en persona. Malgrat no ser promocionada com a senzill, La Nochde De Anoche ha aconseguir ser número 1 a espanya i quedar-se a la segona posició de la llista mundial de Spotify, només per darrera de Dákiti.



9. Rina Sawayama - Who's Gonna Save U Now?

L'àlbum debut de Rina Sawayama conté moltes cançons genials, però la que he escollit per aquest rànquing és Who's Gonna Save U Now. És una cançó amb un so pop-rock que em recorda particularment a l'estil que dominava les llistes d'èxits amb a mitjans de la dècada dels 2000. No és un estil que m'acostumi a agradar gaire, però quan la cançó és bona de debò, el gènere musical no importa.



8. Benee i Mallrat - Winter

Un dels meus discos preferits del 2020 ha estat Hey U X, el primer àlbum d'estudi de la jove cantant neozelandesa Benee. I la meva cançó preferida de Hey U X és Winter, una power ballad amb un so fred i nostàlgic en què col·labora l'artista australiana Mallrat.



7. Miley Cyrus - Hate Me

Plastic Hearts és el disc que Miley Cyrus va estrenar fa unes setmanes i que conté els senzills Prisoner i Midnight Sky. Però també conté altres cançons tan interessants com Hate Me, una cançó de pop acústic on les infuències rock de la majoria del disc queden en segon pla.



6. Katy Perry - Teary Eyes

Podria haver escollit alguna altra cançó de Smile pel rànquing, però finalment m'he decantat per Teary Eyes, una de les millors cançons de l'últim disc de Katy Perry que, de moment, la cantant no ha escollit publicar com a senzill. Teary Eyes és una cançó dance amb una producció genial, un missatge potent i una tornada tan repetitiva com efectiva.




5. Grimes - You'll Miss Me When I'm Not Around

Tot i que Grimes sí que va filmar un videoclip per aquesta cançó, tècnicament no ha estat publicada com a senzill. You'll Miss Me When I'm Not Around és una de les cançons que forma part del treball discogràfic més recent de l'artista canandenca, anomenat Miss Anthropocene. De fet, clarament és la cançó més fàcil de digerir del disc, però això no vol dir que sigui menys interessant.



4. Halsey - Ashley

Ashley és la cançó que serveix d'introducció a Manic, el tercer àlbum de Halsey. És una cançó de pop electrònic amb una lletra autobiogràfica molt ben construida. De fet, Ashley és el nom real de la cantant de You Should Be Sad. Un altre dels punts forts de la cançó és la seva producció, que signen Cashmere Cat i Benny Blanco. 



3. Cam - The Otherside

The Otherside és una de les pistes que formen part de l'últim disc d'aquesta cantant de country, que, de fet, porta el mateix títol. Però, a més és una cançó molt especial, ja que compta amb la participació pòstuma d'Avicii com a co-autor. Cam i el productor suec van començar a treballar en aquesta cançó l'any 2017, i de fet ja vam poder escoltar un demo de la versió d'Avicii fa bastant temps. La versió que finalment ha vist la llum compta amb una producció totalment diferent, però també impecable. A nivell melòdic i de lletra, la cançó segueix sent increïble.




2. Lady Gaga i Elton John - Sine From Above

M'ha costat decidir quina cançó de Chromatica volia incloure en aquest rànquing, ja que d'una banda m'hauria agradat que no fos la única col·laboració del disc que no ha sortit com a senzill d'alguna mena. Però finalment, m'he decantat per la que realment és la meva cançó preferida del disc: Sine From Above, la col·laboració amb Elton John que va ser tota una sorpresa per aquells que esperaven una balada. Sine From Above compta amb la producció d'Axwell i amb la co-composició del mateix Axwell, Sebastian Ingrosso, Vargas & Lagola i, com no podia ser d'una altra manera, la pròpia Lady Gaga. I la involucració de tots aquests músics es nota molt, ja que aquesta cançó realment té el so eufòric de la música de la Swedish House Mafia (i tots els seus derivats), una cosa que mai esperava trobar en la música de Lady Gaga. La col·laboració funciona prou bé, malgrat que es un registre en què mai hauria esperat escoltar a Elton John.



1. Vargas & Lagola - Daughter Of A Rifleman

Per a la primera posició de la llista finalment m'he decantat per una de les cançons que formen part de l'últim àlbum de Vargas & Lagola, que es diu Mount Alda i va sortir a finals d'Octubre. Daughter of a Rifleman és una balada emotiva amb una tornada èpica, que crea una atmosfera molt especial que, sincerament, se'm fa difícil de descriure.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada