22 de nov. 2014

Crítica: David Guetta - Listen

Ja he pogut escoltar Listen, el nou àlbum de David Guetta. Tenia el llistó molt alt desde Nothing But The Beat, però Listen no m'ha decepcionat en absolut.
El disc comença amb Dangerous, una cançó amb la veu de Sam Martin que ja coneixem de sobres, ja que ha estat llançada com a single.
La cançó que seguiex a Dangerous és What I did for Love, un tema cantat per Emeli Sandé que comença molt suau, practicament sent una balada i va creixent fins a un drop fet només amb piano, una idea molt interressant i innovadora, encara que Avicii ja havia fet el mateix en alguna producció.
La tercera pista és No Money No Love, un tema que combina Reggae i Electro i compta amb les col·laboracions de Showtek a la producció i Ms Dynamite i Elyphante a la veu. A mi no m'ha agradata gaire.
Després ve una altra cançó que ja coneixem de sobres: Lovers on The Sun amb Avicii i sam Martin, que s'incloïa en un EP homònim i a més va ser llançada com a senzill.
Goodbye Friend és la cinquena pista i compta amb la veu de The Script i la coproducció de StadiumX, que realment es nota en aquest fantàstic tema Progressive House.
La següent cançó és Lift Me Up, amb Nico & Vinz, que també podriem classificar dins el mateix gènere.
La setena pista l'ocupa Listen, la cançó que s'anomena igual que el disc. La veu de la cançó és la de John Legend, amb una estructura similar a What I Did for Love però sense el drop només de piano.
La següent cançó és Bang My Head, al costat de Nicky Romero i Sia. Per mi, la millor de Listen, tant en la producció com en la veu. L'únic defecte que li trbo és la seva similitut amb Laserlight del propi Guetta i Jessie J. Aquests tres grans artistes ja van fer una cançó junts: Wild One Two.
La novena cançó és Yesterday, una cançó 100% Avicii (Que és el coproductor de la cançó), especialment després de la "parada" que es fa passats els 30 segons. La veu la posa Bebe Rexha.
Després ve Hey Mama, una cançó amb un estil proper al trap, sense ser-ho del tot. A Hey Mama hi col·laboren Afrojack i Nicki Minaj. David Guetta i Nicki Minaj ja van fer junts Turn Me On, que encara que tingui els mateixos protagonistes sona molt diferent.
La desena pista és Sun Goes Down, una altra coproducció de Showtek. És millor que No Money No Love, però tampoc no és per tirar coets. La veu aquí la posen dos artistes de Reggae: els Magic i Sonny Wilson, encara que la cançó en si no tingui res d'aquest gènere.
Després arriba S.T.O.P al costat de Ryan Tedder, el cantant de One Republic. Per mi una de les millors del disc.
La següent cançó és I'll Keep Loving You amb Birdy i James Young. Tan aquesta com S.T.O.P, consegueixen transmetre, cosa molt difícil a la música electrònica.
Sembla que la tendència és que els discs de música electrònica acabin amb una cançó més tranquil·la. Ja ho han fet Calvin Harris al seu Motion i Knife Party a Abandon Ship i ara ho fa David Guetta a Listen amb The Whisperer, on repeteix la veu de Sia, una veu que no ens importa en absolut repetir.

Si us decaneu per l'edició especial encara tindreu quatre pistes més a un segon disc.
La primera i segona cançons del segon disc són Shot Me Down i Bad, dos cançons més del Lover on The Sun EP.
Bad compta amb la coproducció de Showtek i la veu de Vassy (Pujada 500 octaves).
Shot Me Down és una altra versió de Bang Bang/ My Baby Shot Me Down, que recentment també ha estat versionada per Lady Gaga. En aquest cas la canta Skylar Grey, qui també canta la tercera cançó d'aquest segon disc anomenada Rise, la única realment nova.
La quarta i última pista d'aquest disc bonus és la remescla de Dangerous que, fidel al seu estil, ha fet Robin Schulz.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada