11 de des. 2021

Top 10 remescles de l'any

Seguim una setmana més repassant els llançaments musicals més destacables que ens deixa el 2021, en aquest cas, parlant de les remescles més destacables. Abans de començar, dir que per a aquest rànquing només tenim en compte remescles de música electrònica (és a dir, les que canvien la producció, no les que afegeixen un raper o cantant) i només hem donat posicions a les remescles que han estat publicades de manera oficial.

10. Major Lazer, Aya Nakamura i Swae Lee - C'est Cuit (Major Lazer VIP)

Comencem el rànquing amb la remescla que Major Lazer van fer de la seva pròpia cançó C'est Cuit, que compta amb la veu del cantant estatunidenc Swae Lee i la francomaliana Aya Nakamura. La versió original, he de dir que em va decebre bastant, i aquesta remescla, que aposta per un so molt més contundent, s'apropa molt més a les expectatives que tenia sobre com hauria de sonar una col·laboració de Major Lazer i Aya Nakamura.

9. Farruko - Pepas (David Guetta remix)

Un dels números 1 mundials de l'any, sense cap mena de dubte, ha estat Pepas de Farruko: no només ha triomfat a les llistes de tots els països hispans, sinó que la seva producció enfocada a la música electrònica també li ha obert les portes de les llistes de molts països europeus on els artistes llatinoamericans poques vegades assoleixen bones posicions: va arribar al número 2 a Suïssa, #3 a França, #11 Alemanya, #5 a Itàia i fins i tot va arribar a la primera posició del top 100 neerlandès. Tenint en compte tot això, no es cap sorpresa que molts dels DeeJays de música electrònica europeus hagin volgut publicar-ne la seva remescla. Robin Schulz i Tiësto en són dos exemples, però el que ho va fer amb més encert, sota el meu punt de vista va ser David Guetta.

8. Ed Sheeran - Bad Habits (Jubël remode)

Un altre dels èxits de l'any ha estat Bad Habits d'Ed Sheeran, una de les cançons que formen part del seu disc més recent Equals. El duo de productors suecs Jubël va reinventar totalment la instrumentació de Bad Habits i li va donar un caràcter radicalment diferent: suau, calmat i estiuenc, que m'agrada bastant més que el de la versió original.


7. Lucas & Steve - All Cried Out (Club mix)

El mes de gener, Lucas & Steve van publicar un EP amb remescles que ells mateixos havien fet per quatre de les cançons que formen part del seu àlbum Letters To Remember. La més interessant sota el meu punt de vista és la d'All Cried Out, que porta aquesta cançó a un so groove house.




6. Inna - Flashbacks (Maesic remix)

A principis d'any, Flashbacks es convertia en un dels senzills d'Inna més exitosos dels últims anys: va obtenir bons resultats a la majoria de països de l'Est d'Europa, però particularment va funcionar bé a Rússia: va assolir la segona posició de la llista oficial del país, igualant a Sun is Up com la millor marca de la cantant romanesa en aquest mercat. Com no podia ser d'una altra manera, part de la promoció de Flashbacks va ser publicar-ne diverses remescles oficials. La meva preferida és la que en va fer Maesic, que Inna ja havia contactat per a una remescla de Te Vas. Maesic porta Flashbacks a un so tropical house amb molt bon gust i hi afegeix una drop força extravagant que recorda a l'estil de DJ Snake o Major Lazer. Sincerament, m'agrada bastant més que la versió original.

Menció especial:

Aprofito que hem arribat ja a la meitat del rànquing per parlar d'una de les meves remescles preferides de l'any, però que no ha estat publicada de manera oficial. És la que Kaaze va fer de Moth To The Flame de Swedish House Mafia i The Weeknd, que porta la cançó al progressive house de manera magistral. No només m'agrada més que la versió original de la cançó, sinó que és la versió de Moth To A Flame que més he escoltat des que va sortir (i amb molta diferència). I encara diria més, sona com hauria d'haver sonat la versió original de la cançó. Com que no la he pogut incloure a la llista de reproducció de spotify, aquí la teniu a YouTube.




5. Lady Gaga - Babylon (Haus Labs Version/Gaga, Bloodpop & Tchami remix)

Dawn of Chromatica és el disc de remescles que Lady Gaga va publicar a principis de setembre i una de les pistes més esperades va ser aquesta nova versió de Babylon. L'instrumental va apareixer per primera vegada el 2019 al primer vídeo promocional de Haus Labs, la marca de maquillatge de Lady Gaga, i de seguida va cridar l'atenció de molts fans. Més endavant, vam saber que aquesta pista instrumental seria la base de Babylon, una de les cançons de Chromatica. Però el maig del 2020, quan va sortir el disc, vam veure que la versió final de la cançó tenia una producció completament diferent. Malgrat que aquesta versió de Baylon va sortir amb aquest nom a causa de l'anunci on va sonar per primer cop, l'han produït la mateixa Lady Gaga, Bloodpop i Tchami.

4. Benjamin Ingrosso - Smile (Michael Feiner remix)

Un dels meus senzills preferits de l'any és Smile de Benjamin Ingrosso, que en la seva versió original ja compta amb una producció sublim. No obstant això, Smile va rebre diverses remescles molt bones, i la meva preferida és la que en va fer el músic suec Michael Feiner. Aquesta nova versió manté l'essència i bona part dels elements de la producció original, però li dona una mica més de contundència i l'estructura d'una producció progressive house habitual.

3. David Guetta i Sia - Let's Love (Aazar remix) 

El 2020 Sia i David Guetta col·laboraven per enèssima vegada a Let's Love, però no va ser fins enguany al mes de febrer que va sortir la meva versió preferida de la cançó: la remescla que en va fer Aazar. El DJ/productor francès porta Let's Love a un so que podriem qualificar de Drum n Bass però que també incorpora influències de molts altres subgèneres dins de la música electrònica, com el trance o el G-House. I, gràcies a aquesta remescla, Let's Love passa de ser un senzill genèric, oblidable i poc inspirat a un dels millors llançaments de música electrònica de l'any.

2. Tchami i Gunna - Praise (Malaa Remix)

No ens allunyem de França en la següent posició de la llista: Un altre dels artistes que enguany ha publicat un disc de remescles ha estat Tchami, que el passat mes de junt publicava Year Zero Remixes. Sense cap mena de dubte, la millor remescla que hi podem treobar és la que el seu col·lega Malaa ha fet de Praise. Manté la totalitat de la veu de Gunna i l'estructura de la versió original, però li afegeix un drop tan contundent com extravagant. Si la producció de la versió original de Praise ja és bona, aquesta remescla simplement és una bogeria.

1. Nathan Evans - Wellerman ( 220Kid & Billen Ted remix)

He decidit deixar la remescla de Wellerman a la primera posició per diverses raons: d'una banda, lògicament, perquè em semble molt bona i perquè és la més rellevant de la llista i amb molta diferència. I, de l'altra, per la seva peculiar història: Wellerman és una cançó tradicional que el cantant escocès Nathan Evans va versionar a principis d'any i que va rebre força atenció a TikTok. Uns mesos més tard els productors anglesos 220Kid i Billen Ted van unir forces per fer una remescla que porta aquesta cançó, originària del folklore escocès, a la música electrònica i que s'ha acabat convertint en un dels èxits de l'any a bona part d'Europa: més de 300 milions de streams (només la remescla), número 1 al Regne Unit i recentment ha estat coronada com a l'èxit més gran de tot l'any a Alemanya. I jo diria que aquesta xifra, que ja és totalment envejable, no recull l'impacte real de Wellerman: en ser una cançó (òbviament) sense drets d'autor, molts productors n'han fet la seva versió, inspirats per 220Kid i Billen Ted.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada