1 de gen. 2023

Albums 2023

 Com ja és tradició, comencem l'any repassant els discos que podrem escoltar en els propers mesos.

Data de llançament confirmada

Maneskin - Rush - 20/1

El proper 20 de gener podrem escoltar Rush, el nou àlbum de Maneskin. Serà el primer treball discogràfic que la formació italiana publicarà després de la seva victòria a Eurovisió l'any 2019. Inclourà unn total de 17 cançons en anglès i italià, entre les quals hi ha els dos senzills que van presentar l'any passat: la balada "The Loneliest" i la proposta pop-rock explosiva produïda per Max Martin "Supermodel". Maneskin presentaran aquest disc en una ambiciosa gira europea que començara el mes de febrer i que passarà pel Palau Sant Jordi a l'abril.

Ava Max - Diamonds & Dancefloors - 27/1 

El llançament del segon treball discogràfic d'Ava Max estava originalment programant per l'octubre del 2021, però per alguna raó que no es va acabar d'aclarir mai, la cantant, el seu equip o la discogràfica van decidir ajonar el llançament de Diamonds & Dancefloors fins el poper 27 de gener. El proper disc d'Ava Max comptarà amb un total de 14 cançons, entre les que hi podrem trobar els senzills "Maybe You're The Problem", "Dancing's Done", "Million Dollar Baby" i "Weapons". Ava Max ha anunciat que aquest 2023 té previst presentar Diamonds & Dancefloors en directe en la seva primera gira mundial.

Raye - My 21st Century Blues - 3/2

La primera setmana de febrer arribarà a les plataformes digitals i les botigues de discos d'arreu del món el nou disc de RAYE. La cantant britànica l'està presentant amb els senzills "Black Mascara", "The Thrill is Gone" i "Escapism", una col·laboració amb 070 Shake que s'ha convertit en l'èxit més gran com a artista principal de la carrera de RAYE.

Tiësto - Drive - 24/2

Drive és el títol del vuitè àlbum d'estudi de Tiësto, que sortirà el mes que ve. No obstant això, no podem dir que sigui un llançament gaire emocionant perquè de les nou cançons que hi apareixeran, sis ja les ha tret com a senzill en els últims dos anys i mig. És el cas d'èxits com "The Business", "Don't Be Shy" amb Karol G "The Motto" amb Ava Max.

Lana del Rey - Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd - 10/3

Fa unes setmanes, Lana del Rey va anunciar el seu novè treball discogràfic Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd. Inclourà col·laboracions amb Jon Batiste, Bleachers, Father John Misty i Tommy Genesis i el podrem escoltar el 10 de març. No obstant això, per amenitzar l'espera, la cantautora estatunidenca va acompanyar l'anunci del disc de l'estrena de la cançó que li dona nom. Per aquest nou projecte, l'autora de Lust For Life ha treballat amb Jack Antonoff, Mike Hermosa, Drew Erickson i Zach Dawes a la producció. 

Discos confirmats per al 2023 però sense data confirmada

Tainy - Data

L'octubre del 2021, Tainy va anunciar que estava preparant un àlbum i va publicar "Lo Siento BB", un col·laboració amb Bad Bunny i Julieta Venegas com a senzill de presentació del projecte. L'any passat també només vam poder-ne escoltar un nou senzill, una col·laboració amb Rauw Alejandro bastant interessant anomenada "Sci-Fi". El productor porto-riqueny s'ha pres aquest projecte amb molt calma, però ja ha confirmat que el té enllestit i que el podrem escoltar en els primers mesos del 2023. Encara no sabem exactament quan el podrem escoltar, però el que sí que podem tenir clar és que serà un projecte ple de col·laboradors de primera fila. No només ho hem pogut veure en els dos senzills que ja coneixem (tot i que ja veurem si acaben apareixent al tracklsit del disc), sinó que Tainy també va confirmar que inclourà col·laboracions amb Rosalia i C Tangana.

Doja Cat

L'únic que sabem sobre el quart àlbum de la cantant i rapera és que sortirà enguany: encara no n'hem pogut escoltar cap senzill i Doja Cat s'ha negat a donar cap pista sobre la direcció musical del projecte. Fins i tot, davant la insistència dels entrevistadors sobre aquest tema, la intèrpret de "Say So" i "Kiss Me More" va dir que el disc estaria inspirat en l'electrònica dels anys 90, cosa que poc després va admetre que era una broma. I no us negaré que m'hauria encantat que fos veritat.

Kali Uchis

El passat mes d'abril, Kali Uchis va confirmar que estava enllestint dos discos: un en anglès i l'altre en castellà. El passat mes de setembre va publicar un nou senzill enfocat al dance anomenat "No Hay Ley", que no sabem si formarà part del seu proper projecte o si, encara que no hi aparegui, ens està donant una pista de com sonarà el seu proper disc com ja va fer a finals del 2019 amb "Solita". Fa tot just unes setmanes la cantant de "Telepatia" i "Fue Mejor" va confirmar que ja havia entregat "la seva última contribució al món", cosa que sembla indicar que el seu tercer àlbum d'estudi veurà la llum en els propers mesos, sigui quin sigui. 

Lola Índigo - El Dragón

La cantant granadina va anunciar que el seu tercer disc El Dragón sortiria aquesta primavera, però encara no sabem exactament quan el podrem escoltar.  El que sí que hem pogut veure amb els senzills que ja n'ha avançat és que serà un disc amb un so més potent i produccions més electròniques com les d'"Animal" o "Discoteka"

Manuel Turizo

Tot i que Manuel Turizo va tenir una de les cançons més escoltades a nivell mundial l'any 2022, el cantant colombià encara té pendent publicar el seu tercer treball discogràfic. Si no hi ha hagut cap canvi de plans, el disc es dirà 2000, fent referència al seu any de naixement i sortirà en els propers mesos. De moment n'hem pogut escoltar dos senzills "La Bachata" i "Éxtasis" (amb Maria Becerra) que fan anticipar que Manuel Turizo podria tenir un dels millors discos de pop hispà d'aquest any.

Quevedo

En menys d'un any, Quevedo ha passat de ser un total desconegut per la gran majoria del públic a tenir un domini sense precedents de les llistes espanyoles. En bona part ha estat gràcies a la seva col·laboració amb Bizarrap, que va passar més d'un mes sent la cançó més escoltada a nivell internacional arreu del món a Spotify i acumula més de 850 milions de reproduccions en aquesta platforma en menys de sis mesos, però el canari també compta amb un repertori d'èxits en solitari més que envejable per un artista urbà novell. L'àlbum debut de Quevedo estava previst per la tardor del 2022, però finalment sortirà aquest any. En principi, inclourà els senzills "Sin Señal", "Punto G", "Vista al Mar" i "Playa Del Inglés".

Sia

Fa un parell de mesos, la cantant i compositora australiana va confirmar que ja havia acabat el seu proper àlbum i unes setmanes més tard el CEO d'Atlantic Records va dir que Sia seria una de les artistes de la discogràfica que publicaria àlbum aquest 2023. Més enllà de ser un dels pocs discos que encara no han estat anunciats de manera oficial però que ja està confirmat que sortirà enguany, no sabem absolutament res del proper disc de l'autora de "Diamonds" i "Chandelier". Però la veritat és que jo tinc moltes ganes d'escoltar-lo ja que, tot i que no ha deixat de publicar música en cap moment, serà el seu primer àlbum convencional en més de set anys.

Shakira

Sens dubte, un dels discos més esperats del 2023 és el desè àlbum de Shakira. Els dos senzills que ja n'hem pogut escoltar, "Te Felicito" i "Monotonia" han tingut molt bona acollida i fan pensar que el proper disc de la colombiana tindrà propostes bastant més interessants el seu anterior projecte El Dorado, estrenat la primavera del 2017. 


Discos pràcticament confirmats per al 2023

Ed Sheeran

Fa uns mesos, el cantautor britànic va anunciar que ja treballava en noves cançons pel seu proper disc que sortiria l'any que ve. Però Ed Sheeran també va anunciar un disc conjunt amb J Balvin que sembla que han cancel·lat després de la freda rebuda que ha tingut el single doble amb què volien presentar el projecte. I tenint en compte com sonaven "Forever My Love" i "Sigue" i la repercussió mínima que van tenir, crec que no ens vam perdre gaire. En tot cas, sembla molt probable que ens propers 12 mesos arribi a les botigues de discos un nou projecte de l'autor de "Perfect".

Jhayco

Després de canviar oficialment de nom artístic i d'un 2022 amb poca activitat, l'autor d'èxits com "Dákiti" o "No Me Conoce" ja està a punt per treure el seu quart treball discogràfic. En princip es dirà Vida Rockstar i inclourà "En La De Ella" la col·laboració amb Feid i Sech que el porto-riqueny va estrenar a finals d'octubre.


Miley Cyrus

Fa unes setmanes la cantant estatunidenca va actualitzar les seves xarxes socials amb la frase "New year, new Miley", cosa que confirma el seu retorn per aquest 2023. També van apareixer cartells promocionals a diverses ciutats nord-americanes amb el mateix text. Cadascun dels últims projectes de la cantant de "We Can't Stop" i "Angels Like You" ha tingut un estil bastant diferent de la resta, però no em faria res que el proper projecte de Miley Cyrus segueixi en la línia del seu àlbum més recent Plastic Hearts, publicat a finals de 2020.

Nicki Minaj

L'any passat Nicki Minaj va aconseguir un dels èxits més grans de la seva carrera amb "Super Freaky Girl", va ser premiada amb el Vanguard Award als VMAs i va publicar un recopilatori de grans èxits anomenat Queen Radio vol 1, però al seu retorn li faltava el llançament d'un disc. Tot fa pensar que el cinquè àlbum d'estudi de la rapera arribarà aquest 2023, quan es compliran ja 5 anys del llançament del seu anterior treball discogràfic Queen.


Rihanna

Com molts de vosaltres ja sabreu, el mes que ve Rihanna serà l'encarregada d'actuar a la mitja part de la Superbowl però, ho farà sense publicar abans nova música? La intèrpret de "Diamonds" i "We Found Love" es va negar a confirmar-ho, però em sembla difícil d'imaginar que sigui aquest el cas. De moment, podem escoltar les dues cançons que Rihanna va enregistrar per a la banda sonora de Black Panther, "Lift Me Up" i "Born Again", dues balades que no m'entusiasmen gens. L'espera abans del llançament d'ANTI també es va fer molt llarga però un cop va sortir, ningú va posar en dubte que havia valgut la pena. Espero que, un cop surti el novè disc de Rihanna diguem el mateix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada