8 de des. 2022

Ressenya: SIXDO

Feid no ens deixa temps per tronar-lo a faltar: menys de tres mesos després de l'accidentat llançament del seu àlbum Feliz Cumpleaños Ferxxo, el cantant colombià ja ha tornat a publicar nova música. Divendres estrenava un EP de sis cançons anomenat SIXDO, que recull el seu senzill més recent "Malibu" en col·laboració amb els xilens Taiko i AK4:20.

Com molts de vosaltres recordareu, Feid va haver de publicar Feliz Cumpleaños Ferxxo de manera precipitada a mitjans de setembre després que es filtrés sencer. Estava previst que sortís a principi de desembre, però el cantant de "Si Tu Supieras" i "Normal" va prometre que publicaria nova música el dotzè més de l'any. Això ens fa plantejar-nos si la intenció realment era que aquestes sis cançons apareguessin al disc però, per alguna raó, no es van filtrar. De moment no ho sabem però el cas és que el colombià ha complert la seva promesa.

La principal crítica que es fa de la música de Feid és que la gran majoria de les seves cançons sonen molt semblants i, malgrat que s'ha convertit en un dels artistes urbans que més he escoltat en els últims dos anys, s'ha de reconèixer que és una crítica vàlida. Tot i que en aquest EP també tenim un parell de reggaetons que segueixen força en la mateixa línia, sembla que la majoria de cançons estan fetes amb un voluntat de  respondre aquestes crítiques. O, si més no, una clara voluntat de fer les coses diferents. 


A banda de tenir produccions una mica més sofisticades del que és habitual en la seva música, podem veure Feid en estils diferents: "California" és una proposta R&B amb una essència retro que sembla treta del Funk WAV Bounces de Calvin Harris i "Le Pido A Dios" aposta per un estil hip-hop clàssic que no havíem vist en els seus anteriors discos. Però la pista més interessant del disc, sota el meu punt de vista, segueix sent la única que ja coneixíem d'abans: "Malibu", una proposta que fusiona música urbana i house en col·laboració amb el raper xilè AK4:20 i la producció del seu compatriota Taiko.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada