Crec que a hores d'ara ja podem donar per acabat el cicle promocional d'A Star Is Born, tant de l'exitós debut de Lady Gaga a la gran pantalla acompanyada i dirigida per Bradley Cooper, com el de la banda sonora no menys exitosa que l'ha acompanyat. Per això és el moment per repassar tot el que ha aconseguit durant aquest període, clarament un dels més positius de la carrera de l'autora de Shallow.
Premis:
Shallow és ja la cançó que més premis ha rebut de tots els temps, sobrepassant Bad Romance, Formation de Beyoncé i Thriller de Michael Jackson. Si bé és cert que ha pogut accedir a la majoria de premis gràcies a formar part d'una pel·lícula, això no treu mèrit a aquesta fita. A continuació us convido a repassar els més rellevants:
Globus d'or:
El passat mes de Gener, Lady Gaga va guanyar el segon Globus d'Or de la seva carrera. Ja en va guanyar un per la seva actuació fa tres anys, el de millor actriu secundària en una sèrie de televisió pel seu paper a American Horror Story. En aquesta ocasió, tot i que també la van nominar per la seva actuació a la pel·lícula, el guardó que es va emportar (juntament amb Mark Ronson, Anthony Rossomando i Andew Wyatt) va ser com a compositora de la millor cançó original per una pel·lícula.
Critics' Choice Awards
Lady Gaga va marxar de la gala de premis de l'associació de crítics de cinema estatunidencs amb un un premi i mig. De fet, van ser dos, però en la categoria de millor actriu va obtenir exactament els mateixos vots que Glenn Close, així que van considerar a les dos co-guanyadores. El premi que sí que no va haver de compartir va ser, novament, el de millor cançó original per Shallow.
Oscars
Lady Gaga va tenir el gran honor de ser nominada en la categoria de millor actriu als Oscars en el seu primer paper protagonista. Tenint en compte això, no crec que fos una decepció per ningú que no triomfes en aquesta categoria. On sí que va fer-ho va ser a la categoria de millor cançó original.
Grammys
Lady Gaga va ser guardonada en tres ocasions durant la gala de l'última edició dels premis Grammy, sumant un total de nou gramòfon daurats en el seu palmarés. Dos d'ells van ser per Shallow, el de millor interpretació pop d'un duo o grup (per tant aquest també el va guanyar Bradley Cooper, a diferència dels altres) i el de millor cançó original per un mitjà audiovisual. El tercer va ser el de millor interpretació pop per el seu senzill Joanne (Where Do You Think You're Going).
BAFTA
La gala dels BAFTA, considerats l'equivalent britànic dels Òscars, va tenir lloc el mateix dia que la dels premis Grammy i per això Lady Gaga no va poder assistir-hi. Tot i així, A Star Is Born va guanyar el premi a millor banda sonora i ella es va convertir en la primera compositora femenina de tots els temps en guanyar-ne un.
Èxit comercial
La banda sonora d'A Star is Born ja ha venut més de 4 milions de còpies a nivell mundial. Com que aquesta xifra pot no dir-vos res sense context, és aproximadament el doble del que Joanne, anterior treball discogràfic de Gaga, ha venut fins ara tot i haver-se posat a la venda l'any 2016. No cal ni dir que ha estat número 1 en la enorme majoria de països que tenen llista oficial, entre els quals tots els mercats occidentals principals: els Estats Units, el Regne Unit, Austràlia, Canadà, França,...
Pel que fa a Shallow, també ha aconseguit la primera posició en la majoria de llistes de països occidentals. Aquesta setmana, a conseqüència dels Òscars ha arribat a la primera posició del Hot 100, convertint-se en el quart senzill de Lady Gaga en arribar a la primera posició als Estats Units. Abans jo ho havia fet en un gran nombre de mercats com Suècia (on ha estat número 1 durant 8 setmanes i encara és la cançó en anglès que ocupa una posició més alta), Austràlia, Canadà, el Regne Unit, Àustria, Dinamarca, Irlanda, Escòcia, la República Txeca, Noruega, Eslovaquia, Hongria, Nova Zelanda o Suïssa.
Aquestes són les certificacions que Shallow ha obtingut fins al moment:
Disc d'or: Bèlgica.
Disc de platí: Espanya, els Estats Units, Àustria, Dinamarca, França, Itàlia, Portugal i el Regne Unit.
Doble platí: Canadà i Nova Zelanda.
Triple platí: Austràlia.
També s'ha de destacar que dels 159 dies que han passat des del seu llançament, 120 els ha passat com la cançó més venuda a iTunes a nivell mundial, que ja és la cançó més escoltada de Lady Gaga a Spotify i el tercer videoclip més vist.
Always Remember Us This Way ha estat enviada a les ràdios en alguns països europeus: ja ha arribat al top 10 de les llistes de Suècia (10), Irlanda (3), Escòcia, Eslovàquia (4), Hongria (5) i Suïssa (8). En altres països en què encara no ha estat promocionada també ha obtingut bones posicions com a Austràlia on va arribar a la dotzena posició, Nova Zelanda (14) i el Regne Unit (25). Als Estats Units ha arribat al número 41, també sense cap tipus de promoció. Fins i tot ha obtingut certificacions en tres països: Regne Unit (plata), Austràlia (platí) i Nova Zelanda (platí).
I'll Never Love Again sí que no ha rebut cap tipus de promoció, però això no ha impedit que hagi cridat l'atenció del públic i ha entrat a les llistes de la majoria de països. Això sí, sense obtenir cap resultat espectacular. En menor mesura, el mateix ha passat amb Is That Alright i Maybe It's Time, la cançó de Bradley Cooper que més ha cridat l'atenció i que fins i tot va aconseguir entrar al Hot 100 (#93).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada