19 de set. 2018

Repassem la història del segon disc de Rita Ora

Resultat d'imatges de rita ora billboard 2018El 31 de Març de 2014 Rita Ora publicava I Will Never Let You Down, la cançó que en principi se suposava que seria el primer avançament del seu segon treball discogràfic. Contràriament, el seu segon disc no arribarà a les botigues fins aquesta tardor sense aquesta cançó. Anem a repassar què ha passat en aquests últims quatre anys.
I Will Never Let You Down va entrar directament a la primera posició de la llista del Regne Unit, i mesos després va aconseguir èxit arreu de món col·laborant amb Iggy Azalea a Black Widow. Al 2014 no va publicar cap més senzill del seu disc, però va participar a la banda sonora d'un parell de pel·lícules. Pel que sembla que aleshores, la raó per la què el disc no veia la llum era una qüestió d'organització i d'acabar d'enllestir les cançons. Per tant ja no complia la primera data aproximada de la què es va parlar, que era finals de 2014. Per tant postposava el disc ja aleshores però una cosa molt raonable encara.
Per posar llenya al foc, aquesta cançó va ser composada per Calvin Harris quan ell i Rita Ora estaven sortint, però ell se'n va quedar els drets, cosa que va ocasionar algun problema a la cantant d'origen albanès.



Un altre aspecte a tenir en compte del què encara no hem parlat és que aleshores Rita Ora estava en un contracte amb la discogràfica Roc Nation, propietat de Jay-Z, i en la què també publiquen música molts altres artistes de renom com Rihanna, Mariah Carey o Shakira. Va arribar el 2015, i no vam tenir nous senzills del seu disc fins al Maig, quan va publicar Poison. La cançó no va tenir la bona acollida d'I Will Never Let You Down, però tampoc es pot dir que fos un fracàs. A l'agost del mateix any va publicar Body On Me, una col·laboració amb Chris Brown que es va promocionar com la cançó amb la que ella s'obriria al mercat nord-americà. Una cosa que, com crec que tots ja sabreu, no va passar. Com sol passar en aquests casos, per voler agradar a tothom no va agradar a ningú i, malgrat que trobo que és una bona cançó, ni va entrar al Hot 100 de Billboard i es va quedar al número 22 al Regne Unit. Durant la promoció del senzill, Ora va confirmar a Billboard que el disc sortiria aquella mateixa tardor.
No sabem si va passar novament per problemes d'organització (cosa que dubto), el fracàs de la cançó a nivell comercial o problemes amb la discogràfica de qualsevol altre tipus, però la qüestió és que es va tornar a postposar el disc. Jo personalment m'inclino per la tercera opció, ja que Rita Ora va deixar Roc Nation per signar un contracte amb Atlantic quan va poder.



Passem ja al 2017 (sí, ni una cançó va publicar en tot el 2016), quan Rita Ora estrenava nova discogràfica amb Your Song (Atlantic Records). Malgrat que no va tenir un èxit brutal a les llistes d'èxits, crec que ha estat el seu èxit més gran en el sentit que va ser una cançó prou bona com per que una bona part del públic que havíem perdut per ella el recuperessim. Your Song, que estava composada per Ed Sheeran, va sortir al Maig, i a l'Agost va col·laborar amb Avicii a Lonely Together, que va ajudar també a tornar a crear interès en ella i que va promocionar com si fos un senzill propi.



Ja tot estava preparat perquè el següent senzill fos un gran èxit, i efectivament va ser-ho: Anywhere va aconseguir que Rita Ora tornés a sonar a les ràdios d'arreu del món, ara sense l'escepticisme que Your Song va despertar en un inici. No va poder arribar a la primera posició de la llista britànica, ja que va quedar-se al número 2 quan Havana de Camila Cabello dominava les llistes, però va mantenir-se durant molt temps en molt bones posicions, passant un total de 9 setmanes al top 5. 



Arribem finalment al 2018, que ha estat un any tranquil per ella: va publicar la cançó Girls, una col·laboració a quatre bandes en la què també hi participen Cardi B, Bebe Rexha i Charli XCX. La cançó va tenir una recepció molt freda: per una banda va ser un fracàs comercial i per l'altra va ser criticada per la frivolitat amb la que tractava la temàtica LGBT. I durant la primavera i l'estiu ha estat de gira per Europa amb un espectacle realment interessant per ser una artista com ella (que deixant de banda si té el talent o la creativitat, allò que és segur és que no té el pressupost de Katy Perry, Beyoncé o Lady Gaga). I ja arribem a aquesta setmana: ahir, Rita Ora anunciava oficialment l'àlbum Phoenix, i en desvelava el tracklist. Tal com era d'imaginar inclou tota la música que ha publicat amb Atlantic, incloent les col·laboracions amb Avicii i Liam Payne. A més, ha desvelat que té intenció de tornar a fer una gira per Europa l'any vinent. A veure si tenim sort i torna a Barcelona, però aquesta vegada amb el seu espectacle i no com a part d'un festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada