29 d’ag. 2016

Crònica de la gala dels Video Music Awards


Ahir a la nit va tenir lloc al Madison Square Garden de Nova York la gala de la edició d'aquest any dels Video Music Awards entregats per MTV, més coneguts per les inicials VMAs. La gran triomfadora de la nit va ser Beyoncé, que va emportar-se 8 moonmen, igualant el rècord que tenia Lady Gaga de més guardons en una sola nit. La cantant americana a més va esdevenir la més premiada de la història d'aquests premis, amb un total de 24.

Rihanna durant la seva primera
actuació (Dance-Pop).

La gala la va obrir el primer segment de l'actuació de Rihanna, que després tornaria a l'escenari posteriorment en dos ocasions més. Va començar amb un medley dels seus èxits dance entre Don't Stop The Music, Only Girl, We Found Love i Where Have You Been; amb uns enllaços espectaculars. En aquesta primera actuació, Rihanna va cantar més que ballar. Una actuació bona, sense ser espectacular.




Ariana Grande, a l'inici de la seva
actuació.

La segona actuació de la nit va ser la d'Ariana Grande i Nicki Minaj. Vocalment, Ariana Grande ha estat millor altres dies i la posada en escena no em va agradar gaire. La cantant va començar a cantar mentres pedalava una bicicleta estàtica, i després s'anava movent per l'escenari on hi havien altres nois fent peses, etc. Alhesores apareix Nicki Minaj a l'altra punta de l'escenari, i la veritat és que no tenien gaire química juntes...La gala va seguir amb l'actuació del raper Future, que va estar presentant Fuck Some Commas.




Ariana Grande i Nicki Minaj
Fins alhesores ja s'havien entregat els dos primers premis de la nit: Millor vídeo d'un artista masculí per a This Is What You Came For de Calvin Harris amb Rihanna; i millor videoclip Hip-Hop per a Hotline Bling de Drake. Malhauradament el canadenc no va poder pujar a  recollir el premi, ja que no va arribar a temps a la gala per   a causa del trànsit.





Kanye West
Kanye West no va actuar, però va pujar a l'escenari per a soltar un discurs dels seus i va aprofitar l'ocasió per presentar el videoclip de Fade, una de les cançons del seu últim disc The Life Of Pablo. Ni la cançó (que agafa els samples de 5 cançons House dels anys 70,80 i 90) ni el videoclip em van agradar gens.

Després de la presentació del nou vídeo del raper, Rihanna va tornar a l'escenari, que estava convertit en una pista de ball (Plena) per a l'ocasió. Va començar amb remescles Dancehall de Rude Boy i What's My name per acabar amb Work, sense Drake. Aquí, sense deixar de ballar (Evidentment) ja va cantar més.
Rihanna, durant la seva segona
actuació (Dancehall)

A la pausa publicitària que va seguir vam poder veure un avançament del proper videoclip de Sia, i a continuació Nick Jonas va presentar en directe el seu senzill Bacon; en col·laboració amb el raper Ty Dolla Sign; que va presentar amb un restaurant muntat a l'escenari. El grup DNCE, en el qual hi canta el seu germà Joe, va fer una aparició en una de les taules del restaurant.



Beyoncé

Després va haver-hi una nova pausa publicitària i Beyoncé va pujar a l'escenari per interpretar un medley de les cançons del seu últim àlbum Lemonade. Va començar amb Pray You Catch Me, per seguir amb Hold Up (Bat de beisbol inclós), Sorry, Don’t Hurt Yourself i acabant amb Formation. Va ser una actuació que realment va estar molt bé, però per als que no som fans de Beyoncé, es va fer llarg.



A continuació, es van entregar els premis de les categories professionals, presentats per Bebe Rexha i Tove Lo al backstage.
Millor videoclip de format llarg: Beyoncé – Lemonade
Millor Direction: Beyoncé – Formation (Director: Melina Matsoukas)
Fitfh Harmony i Ty Dolla Sign,
recollint el premi a
 millor col·laboració.
Millor Coreografia: Beyoncé – Formation (Coreògrafs: Chris Grant, JaQuel Knight and Dana Foglia)
Millors efectes visuals: Coldplay – Up&Up (Editor d'efectes visuals: Vania Heymann)
Millor direcció artística: David Bowie – Blackstar (Director artístic: Jan Houllevigue)
Millor edició: Beyoncé – Formation (Editor: Jeff Selis)
Best Cinematografia: Beyoncé – Formation





Britney Spears, presentant Make Me
Tot seguit, ja a l'escenari principal, es va entregar el premi a la millor col·laboració. La cançó/vídeo premiada va ser injustament Work From Home de Ty Dolla Sign i Fifth Harmony. La col·laboració de l'any és Work, A continuació, Britney Spears va pujar a l'escenari per presentar el seu senzill Make Me, i mentres G-Eazy feia el seu rap, va transicionar a Me Myself & I (Amb Britney fent la part de Bebe Rexha), per acabar tornant a Make Me. Va ser una actuació entretinguda, amb una posta amb escena interessant; però diguem que no era necessari el microfon.

Rihanna, en la seva actuació Hip-Hop.


Després, les gimnastes de la sel·lecció dels Estats Units van entregar el premi a millor vídeo d'una artista femenina, que va ser per Beyoncé i el seu Hold Up. Tot seguit, Rihanna va tornar a l'escenari per fer un nou medley, en aquesta ocasió amb les seves cançons Hip-Hop: Needed Me, Pour It Up i Bitch Better Have My Money.



Drew Taggart de The Chainsmokers
i Halsey, presentant Closer.
A continuació, les Fifth Harmony van presentar el premi a Artista revelació, que va ser per a DNCE. Els següents en pujar a l'escenari van ser el duo The Chainsmokers, acompanyats per Halsey, per presentar l'actual número 1 del Hot 100 Closer. Aquesta actuació no va ser tan desastre com m'esperava. No m'agrada comentar això normalment, però em va sorprendre molt positivament el look de Halsey, espcialment la perruca.




Beyoncé amb el premi de Vídeo de
l'any a la mà.
L'últim premi de la nit, com era d'esperar, va ser el de Videoclip de l'Any, que el va entregar Jimmy Fallon. El va guanyar, també com era d'esperar, Beyoncé per Formation. I, la encarregada de tancar la gala va ser Rihanna  amb la seva quarta i última actuació de la nit: ara tocaven les balades, i va interpretar Stay, Diamonds i va acabar amb Love On The Brain. I la gala va finalitzar de la millor manera possible, perquè just després de presentar en directe la que per mi és la seva millor cançó, va rebre el premi Michael Jackson de mans de Drake.

Aquí podras veure totes les actuacions.
Drake a punt de donar el premi MJ
Vanguard Award a Rihanna

En conclusió, va ser una gala molt entretinguda i finalment va valdre la pena quedar-me despert. Potser el moment més avorrit per mi va ser l'actuació de 15 minuts de Beyoncé, ja que no coneixia les cançons. A mi com a fan de Rihanna no em va molestar, però trobo que es veia molt clar que la gala estava preparada per a ser entretinguda per als fans de Rihanna o de Beyoncé, i potser sí que faltaven més actuacions d'èxits mainstream del moment, ja que només en va haver una (Closer).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada