16 de maig 2014

First Listen: Xscape


Michael Jackson's 'Xscape': Track-By-Track Review
Després de mesos sense fer-ne, torno a fer un first listen: el d'Xscape, el segon disc pòstum de Michael Jackson, un EP que sens dubte es mereix aquest honor... O no? Ho descobrireu a continuació.

NOTA: Totes les cançons tenen dos versions, la nova versió retocada i la gravació original (Que és el 2n disc en l'edició especial). La que comento és la nova.




1. Love Never Felt So Good

Excel·lent primer senzill del disc, que compta amb dos versions més: La que compta amb Justin Timberlake, inclosa a l'edició especial, i una fantàstica remescla de Fedde Le Grand.

2. Chicago
La cançó comença amb uns tocs electropop, que canvien quan arriba la tornada, molt enèrgica, que té un ritme de bateria que fins i tot us pot recordar al Trap.

3. Loving You
La cançó del disc amb la tornada més simple

4. A Place With No Name
Ehem, The Way You Make Me feel.... La intro i la base de la estrofa és similar, però amb un timbre diferent.
La vocal també pot recordar a aquest hit de l'any 1987, però quan arriba la tornada, les similituts s'esvaeixen.
D'aquesta us recomano la gravació original, que substitueix el plagi a TWYMMF per uns acords de guitarra, tot i que m'agrada més la tornada de la versió nova.

5. Slave to The Rhythm
Una altra a la que la versió original supera, que va quedar-se fora de Dangerous. La versió nova li dona uns tocs trap que, per mi, espatllen la cançó

6. Do You Know Where Your Children Are
En aquest cas s'hi afegeixen un munt de sintetitzadors, que ara sí: l'afavoreixen. Si no us agraden, teniu la versió original. A mi m'ha recordat una part a Wanna Be Starting Something, sobretot en la versió original.
Aquesta cançó es va gravar i descartar dos cops, primer per Bad i després per Dangerous.

7. Blue Gangsta
Aquesta cançó crec que és la que més canvia en les dos versions: Trap a la versió nova o uns inquietants acords de piano i vent metall a la versió original.

8. Xscape
La cançó que dona nom al àlbum, la única gravada en aquest mileni i la única que la nova versió supera amb diferència la nova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada