21 de des. 2013

Ghost Producing: Un tema preocupant?

Molta gent opina que últimament totes les cançons electròniques sonen igual. No us ho negaré, però jo crec que hi ha un altre tema més preocupant en el món de l'electrònica i dels DeeJays: el Ghost Producing.

Potser us estareu preguntant què és això. Doncs és ben senzill: Algú fa una cançó, i algú altre la compra i es queda el mèrit. Potser podreu dir "Si una cantant canta un tema composat per algú altre, és el mateix". Doncs no, perquè en el món dels DeeJays no hi ha cap reconeixement, i en canvi als llibrets dels discs pop s'indica qui són compositors de cada cançó.
El debat sobre aquest tema es va intensificar quan el 21 de Novembre Hardwell va revelar que un dels 10 temes que hi havia al top 10 del Beatport, l'iTunes de la música electrònica, era una producció secreta seva.
Al top ten ja hi havia una producció explícitament seva: Dare You.
Aquí teniu els nou temes restants, un dels quals és la producció fantasma de Hardwell (Però no sabem quin) :

Sick Individuals & Dannic - Blueprint
New World Sound i Thomas Newson - The Flute
Sandro Silva - Payback
Dimitri Vegas & Like Mike feat. Boostekids - G.Y.P.S.Y
Dusky - Careless
Lissatt & Volatx feat. Mark Fisher - Grovejet (Andrey Exx & Formichev Remix)
Deorro - Dechorro
Ten Walls - Requiem
Nervo, R3hab & Ummet Ozcan - Revolution (Instrumental Mix)

Bé, jo descataria Revolution, perquè entre quatre ho poden fer de sobres. Una cosa que ho pot descartar encara més es que acaba de sortir el vocal mix.
També descartaria The Flute, o més aviat voldria descartar, perquè la trobo una de les propostes més originals de l'any.
La majoria de gent apunta a Payback, de Sandro Silva, perquè el seu gran èxit, Epic, també és  una  producció fantasmal, la va fer Marteen Vorwerk. Aquest DJ també és el fantasma que hi ha al darrera de Wakanda, de Dimitri Vegas & Like Mike (Duet que també podreu trobar al top 10).
Parlant d' Epic: Sandro Silva va dir en una entrevista a la web FreshNewTracks que la part feta per Vorwerk és la de Quintino -qui col·labora amb ell a Epic- i no la seva.
Per cert hi ha un rumor que diu que Vorwerk només segueix al Twitter els artistes per qui ha produït... Doncs en segueix prop de 200!

Just una setmana després, el 28 de Novembre, Nicky Romero deia aixó en una entrevista:
Oh! jo ja ho sabia aixó, ja sé quina cançó és, però no puc dir res (...) Molta gent ha fet produccions fantasma; és comprensible, necessitaven diners i venent-les amb el seu nom no conseguirien res, però jo això no ho faria mai.

En un altre cas, el fantasma va ser Martin Garrix. El DJ, de només 17 anys, va revelar que va conseguir el contracte amb Spinnin Records després de vendre'ls algunes produccions. Tot això abans d'Animals, esclar.

En un article de Pablo Rubik, per la web festivalxdentro.com, diu que aixó "explica perquè tots els DJ's són joves guapets amb ganes de saltar enèrgicament"

Respecte a aquest tema, el duet Daft Punk, va dir:
La EDM -Electronic Dance Music- ens confon molt. (...) No serà que en realitat la fa tota el mateix, un tal Eric David Morris?.

Fonts
http://www.aux.tv/2013/05/until-recently-daft-punk-thought-edm-was-just-some-guys-initials/
http://www.viciousmagazine.com/hardwell-habla-sobre-ser-ghost-producer/
http://inthemix.com/news/i-cant-tell-you-which-track-i-made-martin-garrix-on-ghost-producing-before-animals/12519
Rubik por Dentro: Ghost Producers - Un Festival por Dentro
http://www.inthemix.com.au/features/56982/Nicky_Romero_I_would_never_ghost_produce_for_another_EDM_artist
FreshNewTracks » Sandro Silva Talks Payback, Ghost Producing & More [FNT Exclusive]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada